By: Kristine Karlshøj On: oktober 08, 2020 In: Ikke kategoriseret Comments: 0

Den næste bog jeg skriver handler om at vandre. Den handler også om at vandre med “noget”. 

Langeland er det perfekte sted at starte sin vandretur. Der er kilometervis af kyst som er yderst velegnet til vandring. Der er skov, Øhavsstien og Margueritruten som er smukke at vandre på. Der er også glemte og gemte småveje, hvor langt de fleste fører lugt mod strandkanten. 

 

Da jeg flyttede tilbage til Langeland for 6 år siden, startede jeg ubevidst også på mit livs bedste vandreture. De faste småture Bøstrup Sogn rundt med vores ihærdige golden retriever, blev et gensyn med kendte markskel, små skovstykker og brombærkrat. Turene blev længere og længere, og hunden elskede mig tydeligt højere, jo længere vi gik. Nogle gange vandrede jeg med hunden, andre gange med min dejlige mand, et par skønne veninder eller bare helt alene.

 

Min mand og jeg anskaffede os for nogle år siden verdens bedste vandresko. Måske kender du den slags sko (og strømper) med tæer i. Det er den slags sko vi vandrer i. Vi kender ikke så mange der gør det, men for os virker det rigtig godt. Sålen er tynd som en sutsko, så man kan mærke hver en sten under foden. Det giver en voldsom massage under fødderne, og der er gang i blodcirkulationen efter en lang tur ved skov og strand.

 

Vandre-historier

For nogle år siden besluttede vi, at ville vandre på noget mere bjergagtigt end de Langelandske bakketoppe. Vi fløj til Peru og vandrede på kryds og tværs af Andesbjergene. Vi havde absolut ingen bjerg-vandre-erfaring, og Kim blev højdesyg og måtte kureres med cocablade for at komme helskindet igennem et frygteligt døgn. Vi sov på hotel, AirBnB og couchsurfede simpel overnat i små huler i trætoppe.

 

Næste vinter-vandretur var i Spanien. Vi tog afsted lige før juletid, og vandrede fra Alicante til Valencia. Vi landede i Spanien lige midt i appelsin sæsonen, Det var smukt og frodigt. Vi vandrede 20-25 kilometer om dagen og gik fra by til by alt efter næste ledige hostel. Juleaften tilbragte vi hos en katolsk kvinde i byen Xativa. En by vi gerne vender tilbage til, når vi bliver gamle nok til at “flytte hjemmefra”. Bjergene i Nordspanien nåede ikke Andesbjergene til sokkeholderne, men det betød ikke noget. Hver dag gik det op og ned, op og ned. Det var hovedsagen.

 

Sidste vinter måtte vi aflyse vores vandretur i udlandet. Vi havde begge travlt i hver vores virksomhed, og havde simpelthen ikke tid til at holde ferie hele vinteren. Kort tid efter væltede corona ind over landet, og vi blev låst fast til Sydfyn som vandre destination. Det skulle vise sig at være et helt fantastisk bidrag til vores vandring.

 

I år har vi derfor vandret på Øhavsstien. Etapen fra Faldsled til Valdemars slot tog vi på 4 dage. 25 kilometer om dagen med fuld oppakning. Til sidst havde vi ømme tæer i sutskoene.

Dét med fuld oppakning er en vigtig detalje. Det var nemlig første gang i vores vandreeventyr, at vi bar al vores bagage hele vejen. Telt, liggeunderlag, sovepose, mad, tøj, myggespray og alt det andet som umuligt kan undværes i flere dage. Det var en drøm at tage den første “rigtige” backpacker tur på hjemmebane. Hvis noget gik galt, så kunne vi jo bare tage bussen hjem.

Alt gik så godt, og Øhavsstien er en ubetinget smuk og velkomponeret rute at vandre på. Vi ville ønske at Øhavsstien gik hele vejen rundt om Langeland, og lidt på kryds og tværs også.

 

Til vinter skal vi vandre igen. Hvis corona går i dvale, rejser vi til Grækenland, og ellers tager vi turen på Gendarmstien i Sønderjylland. På denne vandring skal jeg skrive på bogen om at vandre med noget. En vandretur er medicin for sjælen samtidig med at man får stærke ben og rank krop. Der sker nemlig det magiske når man vandrer, at hjernen bliver sat fri, og tankerne kan flyve.

 

Jeg vil skrive om, at alle mennesker går med “noget”. Det er lige meget hvor man går. Det handler om den tilstand at man er i. Når man vandrer finder man ud af hvad man har med i rygsækken – både fysisk og mentalt.

Hvad går du med i rygsækken?


PSSTTT….

Mens vi venter på bogen om at vandre med noget, så tjek lige bogen “Ser du mennesket?”, som jeg skrev i foråret. Den handler om at ledelse og design af forandringsprocesser.

Du kan læse mere om bogen HER  – Den koster 275 kr + porto.


 

Trackback URL: https://www.kristinekarlshoej.dk/2020/10/08/at-vandre-med-noget/trackback/