By: Kristine Karlshøj On: august 28, 2018 In: Ikke kategoriseret Comments: 0

De fleste kulturdamer er taget hjem, og Kulturmødet Mors 2018 lukker stille og roligt ned for både gæster og arrangementer. Der er én samtale på programmet som jeg bare ikke må gå glip af, så jeg sidder trofast på 2. række i Værkstedet ved siden af den store Kulturscene.

Langer & Belling

Sangeren Mads Langer er sammen med lederrådgiver Lone Belling i samtale modereret af Christian Have. Temaet er bæredygtighed, dannelse og uddannelse. Kombinationen mellem Mads Langer og Lone Belling er i første omgang lidt som et umage par, men viser sig hurtigt at give god mening.

At være tilhører eller tilskuer til en åben samtale er lidt som at have tændt fjernsynet på DR K, eller tunet radioen ind på P1. Man lytter til lange sekvenser af eftertænksomhed, for selv at blive klogere. Fordelen ved at sidde her på Kulturmødet en lidt for kold lørdag i august er at du kan mærke engagementet i samtalen, snuse duften af stjernedrys og så kan du tale med oplægsholderne – og de andre gæster både før og efter oplægget.

Fællessang på skolskemaet

Mads Langer havde i samtalen en del gode pointer i forhold til at skabe mere dannelse i skolen, ved fx at indføre morgensang på alle skoler det første kvarter hver morgen. En del skoler rundt om i landet har allerede indført dette, mens mange andre skoler næsten har nedlagt musikundervisningen og aldrig dyrker fællessang på skolen. Fællessang er et dannelseselement som er nemt at implementere i skolen. Mads Langer udtrykte det ved at sige ”Det er ikke rocket science, og det kræver ikke en ny reform”.

Lone Belling bragte os over i sammenligninger som ”big data kontra deep data” med en pointe om at vi ikke kun skal bruge krudt på at tale om hvordan big data er en del af verdensbilledet, men i lige så høj grad kigge på hvordan deep data er nødvendigt for en bæredygtig verden og et bæredygtigt liv. Med deep data mener Lone Belling at vi skal øve os på at kigge dybt ind i os selv. Finde alle de indre data som empatien, etikken og den indre balance før vi skaber verden sammen.

Kulturledere samarbejder

Jeg var selv inviteret som paneldeltager i en samtale om fredagen på Kulturmødet, hvor indholdet handlede om vigtigheden af at skabe nære relationer mellem kulturinstitutionsledere. De nære relationer er vigtige for at skabe involverende og kvalitativ kultur for og med borgerne. Ledelse handler om relationer og om at skabe gode rammer for involvering. Det nytter ikke at ville så meget på kulturens vegne, hvis vi hele tiden løber ind i hinanden, i stedet for at følges ad.

Håbgivende fortællinger

Samtalen mellem Lone Belling og Mads Langer bandt knude ved at Lone Belling afsluttede med et fokus på de” håbgivende fortællinger” om vores fremtidige verden. De skal til for at vi har noget at sigte mod i fremtiden. Og således gik jeg opløftet og mæt hjem efter endnu et dejligt Kulturmøde på Mors, hvor sanserne blev udfordret og fortællinger fik håb.

Indlægget har også været bragt på danskekommuner.dk 

Du kan læse mere om Lone Belling HER

Mands Langer kan du høre en smagsprøve på HER

Trackback URL: https://www.kristinekarlshoej.dk/2018/08/28/fortaellinger-paa-kulturmoedet/trackback/