By: Kristine Karlshøj On: juni 04, 2018 In: Ikke kategoriseret Comments: 0

Berit Kuhr er underdirektør i Bankdata i Silkeborg. Berit har igennem flere år beskrevet sin ledelsesstil som ”faciliterende ledelse”. Da jeg ringede til Berit for at høre mere om hendes praktiske erfaringer som faciliterende leder, udbrød hun med det samme, at faciliterende ledelse er noget vi deler – ikke noget man holder for sig selv. Berit vil rigtig gerne dele sine erfaringer, da hun tror på at det gør hende bedre som leder.

For et par år siden holdt Berit Kuhr et oplæg på Djøfs årskonference. Det handlede om det paradigmeskifte i ledelse som i disse år fylder i hverdagen hos både offentlige og private ledere. Responsive og selvorganiserende teams stiller nemlig nye krav til hvordan du som leder agere i din hverdag.

Du skal ændre dit mindset

Hvis du skal have en succesfuld transformation som faciliterende leder, så er det ikke nok at tilegne dig en ny arbejdsmetode. Du skal også ændre dit mindset. Berit Kuhr taler for, at responsivitet er et mindset. Altså at du leder mod åbenhed og parathed til at reagere på dine medarbejders signaler (responsiv).

 


Et par gode råd til dig der også ønsker en tranformativ ledelsesstil:

  • Start med dig selv – Tøm din værktøjskasse og nulstil dit formål
  • Indstil dig på kontinuerlig læring og forbedring – Du er ikke færdiguddannet
  • Eksperimenter – Tro på at du har fat i det der skaber mening for dig. Gør det til et eksperiment.
  • Skab transparens – Vær åben i din forandring og læring.
  • Inddrag dine medarbejdere – De er kompetente bidragsydere

Du kan læse mere om faciliterende ledelse HER


Det nye sort

Jeg er ret sikker på at faciliterende ledelse kan blive ”det nye sort” inden for ledelse. Der er et kæmpe potentiale i at kombinere et stærkt rammesættende værktøj med en involverende og lyttende ledelsesstil.

Og Berit Kuhr bakker denne tanke op. ”For mig er faciliterende ledelse blevet min ledelsesmæssige paraply, jeg hægter andre ledelsesværktøjer op på. Konkret afhænger redskabet af situationen, og jo flere erfaringer som faciliterende leder, jo flere værktøjer omfatter paraplyen. ”

Du kan følge Berit Kuhr og hendes kollegaer på Bankdata.

 


Overvejer du kompetenceudvikling?

Så er diplomfag i forandringsledelse måske noget for dig. Uddannelsen tager afsæt i teknikker fra faciliterende ledelse.

Undervisere på uddannelse er Kristine Karlshøj og Mia Tjerrild

Hent materiale om uddannelsen HER

Trackback URL: https://www.kristinekarlshoej.dk/2018/06/04/paradigmeskifte-i-ledelse/trackback/