By: Kristine Karlshøj On: januar 03, 2018 In: Ikke kategoriseret Comments: 0

En del af mit arbejde er at være mentor for virksomhedsejere, direktører og iværksættere. En dag ringede Jan til mig, han ville gerne lære det der ”slow-living”, og han var sikker på, at det kunne jeg hjælpe ham med.

 

Jan har levet et langt, spændende og udfordrende jetset-liv, med kontakt til både Christianborg og EU-parlamentet. Rejser i hele verden og fast plads i Rotary. For ham, et helt almindeligt direktørliv, hvor det galt om at holde alle kanaler varme, og følge den almene strøm for en velstandsfamilie.

Jan ringede fordi han havde brug for en mentor til at ”sparke til ham” på hans rejse mod pensionen. Han havde selv en skræk for at blive anset som en mand i sin bedste alder på vej på pension (og det var han faktisk). Men udfordringen fascinerede han alligevel så meget, at han valgte at tage fat i en kvinde 40+ fra vandkantsdanmark til at guide han videre i sit liv.

Slowliving kommer indefra

Når vi er bekymrede, stressede eller utilfredse med tilværelsen, er der som udgangspunkt to løsningsmodeller:  Vi kan blive ved med at gøre mere af det samme. Vi kan prøve at gøre noget andet.

Langt de fleste af os gør det første. Vi prøver at stramme op. Løber lidt længere eller lidt hurtigere på jobbet. Bliver mere produktive og presser lidt mere ind i hverdagen. Det gør vi fordi vi gerne så vi gerne vil være en lille smule sundere, klogere, dygtigere, smukkere, rigere, eller hvad det nu er der driver os.

Men slowliving kommer indefra. Det er den måde du agere i verden. Det er din indre tilstand. Når jeg sidder i en mentorsamtale med Jan, så er det vigtigt at vi begge ved, at det kun er Jan der kan løse problemet. Jeg kan åbne døre, jeg kan guide og jeg kan rådgive. Men jeg kan ikke løse problemet. Når Jan ønsker at konvertere sit jetset liv til slowliving, så er det fordi der er en begyndende transformation inde i ham. En drøm der gerne vil i spil i hans liv.

Udfordringen er … Hvordan kommer man hen til den der drøm?

 

Vision Board

På det første mentormøde med Jan, da opfordrede jeg ham til at lave et Vision Board. (Der var stille… og der gik et lille stykke tid inden at vi fandt ind i samtalen igen). Jeg tror ikke, at der har været andre i hans liv der har opfordret han til at udføre lignende okkulte handlinger. Men han greb idéen og prøvede! Vision Board var åbningen til Jans visualisering af slowliving. Det store ark papir med klippeklister, billeder og ord, blev Jans guideline eller hans manifest på den livsstil som han inderst inde drømte om. Nu havde han fået sat ord og billeder på den ønskede fremtid, og gennem 3-4 mentorsamtaler så ved han nu, hvor han skulle bevæge sig henad.

Har du også en drøm om slowliving? … Hmmm. Du kan jo starte med at lave et Vision Board over din ønskede fremtid. Derefter kan du ringe til mig, så finder vi en tid, hvor vi kan gennemgå dine drømme og finde vejen til dit manifest for din fremtid.

 

Gode links til dig

Her kan du få en grundig introduktion til hvordan du laver et Vision Board

Du kan booke et mentorforløb HER

Trackback URL: https://www.kristinekarlshoej.dk/2018/01/03/jeg-vil-gerne-laere-det-der-slowliving/trackback/