By: Kristine Karlshøj On: marts 23, 2017 In: Ikke kategoriseret Comments: 0

I dag skal du møde tre skarpe ledere.

De har én ting til fælles der gør dem super skarpe.

Vil du have opskriften? Så hæng på…

Vi kalder de tre ledere Tim, Susan og Jens

Når jeg tilbyder lederrådgivning og mentorforløb, så indebærer det også en gensidig aftale om fortrolighed. Derfor får du kun essensen af hvorfor disse tre ledere er rigtig gode eksempler på god ledelse. Resten må du gætte dig til.

Case 1

Tim ringede til mig og fortalte at han var blevet ansat som leder på en skole. Skolen havde faldende elevtal, medarbejderne var urolige og det så faktisk lidt værre ud end han havde set da han sagde ja tak til stillingen.
Tim ville gerne bygge en ny identitet op for skolen. Det var “now or never” hvis skolen skulle overleve. Sammen lavede vi en procesplan for udvikling af ny identitet, inddragelse af både medarbejdere og bestyrelse, samt afvikling af to fællesworkshop og en lang implementeringsperiode.

Hvorfor er Tim en skarp leder?

Han spurgte om hjælp!

Mange ledere har utrolig svært ved at spørge om hjælp. Det er nemmere at klare det selv og beholde sin ære…

Men det virker ikke. Du bliver NØD TIL at bede om hjælp når opgaven er for stor. Det Tim gjorde var meget skarpt set. Han spurgte om hjælp til facilitering af udviklingsworkshop og opbygning af ny identitet, som ikke var en kerneopgave, men en opgave NOGEN skulle tage sig af, for at alle kunne gå på arbejde igen i morgen. Derfor ringede Tim til mig!

Case 2

Susan fangede mig i forbindelse med et foredrag og kiggede mig dybt i øjnene…

Hun fortalte, at hun havde været mellemleder på en institutionen i 1 år, og hun havde rigtig meget brug for at lære hvordan hun skulle være leder. “Jeg flyver fra opgave til opgave, og render rundt som en hovedløs høne. Jeg tror nok at jeg når mine opgaver, men jeg har ingen ide om jeg er på rette spor som leder”. Dette var historien som Susan fortalte om sig selv.

Hvorfor er Susan en skarp leder?

Hun spurgte om hjælp!

Susan var ikke i tvivl om hun er faglig dygtig, men hun havde ingen at reflektere sammen med om hendes ledelsesmæssige faglighed. Hvordan er man leder?
Derfor kontaktede Susan mig for at få igangsat et længerevarende mentorforløb med 100 % fokus på hendes ledelse. Min opgave var at stille Susan konkrete opgaver i forhold til hendes ledelsesudfordringer og give konkret feedback.

Case 3

Jens havde læst en artikel i avisen om en mentor og ledelsesrådgiver som boede på Langeland. Han var utrolig nysgerrig på hvordan man som leder både kan leve et slow-living-liv, samtidig med, at man er en travl og succesfuld topleder.
Jens skrev en mail og spurgte om det var noget han kunne lære… Det der “slow-living”.

Hvorfor er Jens en skarp leder?

Fordi han turde spørge…

Jens stod et sted i sit liv, hvor den næste toplederpost ikke lige ville komme flyvende af sig selv. Bevidstheden om at næste stop på ledelseshylden hed “leder af vasketøjskurven i privaten” var både skræmmende og tiltalende. Spørgsmålet er hvordan man bedst muligt overgår fra en 70 timers arbejdsuge til et mere roligt liv i vandkantsdanmark.

Igennem en intensivt mentorforløb blev Jens klogere på sine egne styrker i forhold til det nye liv der kommer, og klogere på hvilke redskaber han skulle tage i brug for at tackle det. Jens prøvede for første gang i sit liv at skabe et visionboard for sin ønskede fremtid.

Lederrådgivning, facilitering og mentorforløb

Fælles for de tre cases er evnen til at overgive sig. At turde spørge om hjælp. Det handler nemlig også om at tage lederskab for dit eget liv.

Læs mere om mentorforløb

Trackback URL: http://www.kristinekarlshoej.dk/2017/03/23/tre-skarpe-ledere-som-har-en-ting-til-faelles/trackback/